Metsästyskausi 2017-2018

Valtakunnalliset metsästysajat löytyvät  Riistakeskuksen sivuilta:

Koskelan metsästysseura ei ota vastuuta ilmoitetuista metsästysajoista.

Metsästysajat

Kesäkokouksessa 2017 on päätetty seuraavaa:

Kiintiöt ja rajoitukset:

- Metsäkanalinnut yksi teeri tai koiras metso. Pyylle ei kiintiötä. Koppelo, riekko ja peltopyy rauhoitetaan.

- Vieras- ja kausikorttilainen ei saa ampua kaurista.

- Vieras- ja kausikorttilainen ei saa ampua metsoa.

- Päiväkorttilainen vain isännän mukana

- Metsäkauris:

· Korkeintaan yksi kauris / henkilö ja koko seuraa koskeva kymmenen (10) kauriin kiintiö

· Kaatotilanne tarkistettava ennen pyyntiä kaurisyhdyshenkilöltä (Olavi Hintsala, puh.0400690294). Kaato ilmoitettava välittömästi yhdyshenkilölle!

· Metsästysasetuksen (44 § 1 momentti) mukaan metsäkaurissaaliista on tehtävä ilmoitus myös              riistakeskukselle, lisätietoja: http://riista.fi/metsastys/lomakkeet/saalislomakkeet/metsakaurissaalis/

Rauhoitusalueet 2017-2018 (Kartat on vuodelta 2013, mutta alueet on samat 2017-2018).

- Koko metsästyskausi:

Kauhaneva saarineen (myös Kauhalampi)

Huhmarin ulkoilualue

Lampinjärvi

Kettukallion kolmio

Perkkorannan tiestä keskustaan (myös kauris rauhoitettu)

Löytyntie-Löytynoja-Soinkorventie-Lehtosaarentie-Löytyntie

Savisaari (myös kauris rauhoitettu)

- 1.10. saakka:

Seurakunnan ulkoilualue Törmälässä

Rauhoitusalueet eivät koske hirven, karhun, ilveksen pyyntiä eikä osa alueista kauriin pyyntiä. Kaikki rauhoitusalueet yhdessä tiedostossa avautuu tästä linkistä.  Kartat on vuodelta 2013, mutta alueet on samat 2016-2017.

Merkitkää rauhoitusalueet omiin karttoihinne, näiden sivujen kartat:

Koskelan metsästysseuran Harrastelisenssi, © Maanmittauslaitos 2013, Käyttöoikeuslupa PKAR/013/13-V, Aineiston kopiointi ilman MML:n lupaa on kielletty.

Muut rajoitukset ja päätökset:

- Valtakunnalliset rajoitukset pätee. Esimerkiksi metsähanhi on koko Pohjois-Suomessa rauhoitettu, myös Ylivieskassa. Metsäkanalintunen osalta asetusta ei ollut vielä 14.8.2017 annettu, mahdolliset rauhoitukset tietenkin kumoaa seuramme päätökset.  Tarkistakaa ennen kuin metsästätte.

- Teräshaulien käyttö on metsätaloussyistä kielletty muussa kuin vesilinnustuksessa. Metsäalueilla ei teräshauleja saa käyttää vesilinnustuksessakaan.

- Metsästysvieraille voi hankkia luvan maksamalla sen seuran tilille vaikka nettipankissa ja ilmoittamalla siitä luvanmyyjälle tekstiviestillä. Katso kohta vieraille.

Käytännöt ja päätökset kaudelle 2017-2018

Päätökset sitovat yhtä lailla jäseniä kuin vieraitakin.

Seuralla on käytössä noin 8600 hehtaaria metsästysalueita.

Seuran rajat ja rauhoitusalueiden rajat on nähtävillä luvanmyyjillä (jäsenkerääjät, katso yhteystiedot). Seuralla on myynnissä myös karttoja.

Jos et ole varma jostain alueesta, kysy.

Metsästysalueet