Metsästyskausi 2020-2021

Valtakunnalliset metsästysajat löytyvät  Riistakeskuksen sivuilta:

Metsästysajat

Kiintiöt ja rajoitukset:

- 1 metso, 4 teertä.

- Riekko ja peltopyy rauhoitettu

- Suositellaan että faasania pyytävät vain jotka osallistuneet istutuksiin tai muutoin aktiiviseen kannanhoitoon.

- Metsäkauris:

· Kesäkokouksessa 2021 on päätetty kymmenen kauriin koko seuraa koskeva kiintiö. Kuitenkin vain yksi kauris per jäsen.

· Keväisessä pukin pyynnistä päätetään mahdollisesti muuta vuosikokouksessa.

· Johtokunta voi tarvittaessa keskeyttää pyynnin.

· Vierasluvalla (päiväkortti) kauriin saa kaataa isännän kiintiöstä. Kausikortilla ei saa kaataa kaurista.

· Kaatotilanne tarkistettava ennen pyyntiä kaurisyhdyshenkilöltä (Petri Lind, puh. 044 539 5466). Kaato ilmoitettava välittömästi yhdyshenkilölle.

· Metsästysasetuksen (5 a §) mukaan metsäkaurissaaliista on tehtävä ilmoitus myös             riistakeskukselle, lisätietoja: https://riista.fi/metsastys/saalisilmoitukset/metsakauris_villisika_hilleri_merihanhi_metsahanhi_vesilinnut/

Rauhoitusalueet 2021-2022 (Kartat on vuodelta 2013. Alueet on muuten samat 2021-2022, paitsi Savisaari ei kuulu enää rauhoitusalueisiin.

- Koko metsästyskausi:

Kauhaneva saarineen kanalinnuilta

Huhmarin ulkoilualue

Lampinjärvi

Kettukallion kolmio

Perkkorannan tiestä keskustaan (myös kauris rauhoitettu)

Löytyntie-Löytynoja-Soinkorventie-Lehtosaarentie-Löytyntie

Tahkonevan pellot Pentin koivikkoineen rauhoitettu metsäkanalintujen pyynniltä.

- 1.10. saakka:

Seurakunnan ulkoilualue Törmälässä

Rauhoitusalueet eivät koske hirven, karhun, ilveksen ja suden pyyntiä eikä kauriin pyyntiä (Perkkorannantiestä keskustaan myös kauris rauhoitettu). Kaikki rauhoitusalueet yhdessä tiedostossa avautuu tästä linkistä

Merkitkää rauhoitusalueet omiin karttoihinne, näiden sivujen kartat:

Koskelan metsästysseuran Harrastelisenssi, © Maanmittauslaitos 2013, Käyttöoikeuslupa PKAR/013/13-V, Aineiston kopiointi ilman MML:n lupaa on kielletty.

Muut rajoitukset ja päätökset:

- Teräshaulien käyttö on metsätaloussyistä kielletty muussa kuin vesilinnustuksessa. Metsäalueilla ei teräshauleja saa käyttää vesilinnustuksessakaan.

- Metsästysvieraille voi hankkia luvan maksamalla sen seuran tilille vaikka nettipankissa ja ilmoittamalla siitä luvanmyyjälle tekstiviestillä. Katso kohta vieraille.

Käytännöt ja päätökset kaudelle 2021-2022

Päätökset sitovat yhtä lailla jäseniä kuin vieraitakin.

Seuralla on käytössä noin 8600 hehtaaria metsästysalueita.

Seuran rajat ja rauhoitusalueiden rajat on nähtävillä luvanmyyjillä (jäsenkerääjät, katso yhteystiedot). Seuralla on myynnissä myös karttoja.

Jos et ole varma jostain alueesta, kysy.

Metsästysalueet